Varaa tästä aikasi huoltoon tai pyydä tarjous.

Auton ilmastointihuolto

Auton ilmastointihuolto auttaa pitämään auton ilmastointilaitteen kunnossa

Auton ilmastointihuolto toteutetaan säännöllisesti määräaikaishuoltojen yhteydessä. Joidenkin automallien ilmastointilaitteen huoltoväli saattaa kuitenkin olla niin pitkä, että ainakin raitisilmasuodatin olisi hyvä vaihtaa vuosittain.

Auton ilmastointihuolto Helsinki

Kunnossa olevan raitisilmasuodatin pitää nimensä mukaisesti sisäilman omalta osaltaan raikkaana. Jos ilmastoinnin toiminnassa ilmenee vikoja, on järkevää tarkistuttaa ja huollattaa järjestelmä ajoissa.

Mitkä ovat ilmastointilaitteen tyypilliset viat?

  • Ilmastointi ei kytkeydy päälle
  • Ilmastointi ei jäähdytä yhtä tehokkaasti kuin ennen
  • Sisätiloihin tulee tunkkaista ja epäterveellistä hajua ilmastointia käytettäessä
  • Auton ikkunalasit huurtuvat helposti sisäpuolelta

Auton ilmastointi vaatii ajoittain huoltoa ja korjaustoimenpiteitä

Järjestelmän paineistettu kaasu saattaa vuotaa hiljalleen tiivisteistä, jolloin auton ilmastoinnin teho heikkenee. Samoin voiteluaineena järjestelmässä käytetty öljy vaatii tarkastusta ja täyttöä. Ilmastointihuollon yhteydessä ilmastointijärjestelmään lisätään väriaine, jolloin mahdolliset vuodot selviävät helposti. Näin säästetään jatkossa työaikaa ja kustannuksia vianhaussa sekä korjauksissa.

Auton sisälle saattaa ajoittain tulla epämiellyttävää hajua ilmastointijärjestelmästä. Tällöin olisi hyvä suorittaa desinfiointi, jonka tarkoituksena on puhdistaa jäähdytyskenno ja ilmastointikanavat. Auton ilmastointilaitetta on pyrittävä käyttämään koko ajan säännöllisesti lyhyen aikaa myös talvella, jotta järjestelmä säilyttää toimintakykynsä.

Uusien autojen ilmastointihuollossa käytetään ympäristöystävällistä kylmäainetta

Huollon yhteydessä ilmastointijärjestelmään lisätään väriaine, jolloin mahdolliset vuodot selviävät helposti ja saadaan korjattua, ettei kylmäainetta kulu turhaan. Kylmäainetta haihtuu normaalisti järjestelmästä riippuen n. 10% vuodessa.

Kylmäaineen vajauksen ollessa noin kolmannes,  heikkenee ilmastointilaitteen toiminta eikä laite puhalla enää kunnolla kylmää ilmaa autoon. Tällöin kompressori joutuu tekemään töitä kovasti puhaltaakseen kylmää ilmaa – ja kylmäaineen loppuessa kokonaan kompressori saattaa mennä rikki. Kompressorin käydessä tarpeettoman tiheästi myös auton polttoaineen kulutus kasvaa. Näistä syistä suosittelemme ilmastointihuoltoa 1-2 vuoden välein.

Käytössämme on myös uusien ilmastointilaitteiden huoltokalusto ja ympäristöystävällinen R1234YF-kylmäaine.

Raitisilmasuodatin kannattaa vaihtaa ilmastointihuollon yhteydessä

Raitisilmasuodatin estää pölyn, otsonien, pakokaasun sekä muiden epäpuhtauksien pääsyn auton sisäilmaan. Raitisilmasuodattimen vaihtaminen parantaa siis tehokkaasti auton sisäilman laatua ja poistaa epämiellyttäviä hajuja. Suodatin suositellaan vaihdettavaksi kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin tai noin 15 000 ajokilometrin välein.

Merkkejä raitisilmasuodattimen vaihdon tarpeellisuudesta ovat mm. seuraavat:

  • Auton lasit huurtuvat nopeammin
  • Puhallin ei tunnu toimivan täydellä teholla
  • Auton sisäilma haisee tunkkaiselta.
  • Auton sisätilat eivät lämpene kunnolla kylmällä, raitisilmasuodattimen vaihtaminen voi auttaa.

Huonolle sisäilmalle altistuvat etenkin paljon autolla liikkuvat, kuten työmatkoja ajavat. Kaikkien kuitenkin kannattaa pitää huolta, että auton tuloilman suodatus on asianmukaisessa kunnossa.

Fixus -ketju

RJV Autohuolto kuuluu Suomen suurimpaan Fixus -autohuoltoketjuun ja huolto- ja korjausohjelmamme käyttävät autonvalmistajien automerkkikohtaisia huolto-ohjelmia. Ilmastointihuolto on helppo toteyttee auton määräaikaishuollon yhteydessä. Samalla voimme käyttää autosi myös haluttaessa katsastuksessa.