Varaa tästä aikasi huoltoon tai pyydä tarjous.

Vahinkotarkastus

RJV autohuolto suorittaa vahinkotarkastukset sekä auttaa vahinkoilmoituksen tekemisessä.

Vahinkotarkastus tulee suorittaa autolle aina ennen vauriokorjauksen aloittamista. RJV autohuolto on kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymä vauriokorjaamo ja vahinkotarkastusraportit sekä korjausehdotukset lähetämme suoraan vakuutusyhtiölle. Saat myös meiltä tarvittaessa saat apua vahinkoilmoituksen täyttämiseen tai voimme täyttää sen korjaamolla yhdessä.

Vahinkotarkastus Helsinki

Tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöösi

On tärkeää selvittää omalta vakuutusyhtiöltä, korvaako se syntyneen vaurion korjauksen, ja lisäksi pitää tehdä vahinkoilmoitus. Vakuutusyhtiö ei korvaa vaurion korjauskustannuksia ilman vahinkoilmoitusta

Jos vaurion aiheuttaja on toinen osapuoli, tällöin korvausta tiedustellaan hänen tiedoillaan hänen vakuutusyhtiöltään. Tämä on yksi syy, miksi on tärkeää ottaa muiden kolarissa olleiden osapuolten yhteystiedot talteen.

Korjaamon ja vakuutusyhtiön yhteistyö

Korjaamolle tärkeää tietoa on se, että tarvitseeko korjaamon olla yhteydessä vakuutusyhtiöön. Tämä tieto vaikuttaa siihen, miten korjausprosessi etenee. Korjauksen maksaja eli vakuutusyhtiö päättää, kuinka haluaa vaurion korjauksen suhteen toimia. Tätä päätöstä varten he tarvitsevat autokorjaamon korjauskustannuslaskelman ja raportin vaurioista.

RJV Autohuolto on sopinut vakuutusyhtiöiden kanssa toimintatavat, joilla varmistetaan, että korjaustyö voidaan aloittaa ilman turhia viivytyksiä. Meillä on käytössä WinCABAS -korjauskustannusten laskentaohjelma. Se on korjaamoiden ja vakuutusyhtiöiden käyttämä ohjelma, jolla varmistetaan oikea kustannusarvio ja nopea korjausluvan saanti sekä korjaustyön aloitus.

Kopioi tästä itsellesi muistilista

  • vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön
  • auton tuominen korjaamolle
  • vahinkotarkastus (korjaamo tekee)
  • kuvat ja kustannusarvio vakuutusyhtiöön (korjaamo tekee)
  • auton korjaus (korjaamo tekee).

Yleispätevät toimintaohjeet

1. Tee vakuutusyhtiöllesi vahinkoilmoitus ja ole yhteydessä heihin.

Vakuutusyhtiösi ohjeistaa sinua heidän toimintatapojensa mukaisesti. He haluavat joko lisätietoa, kuten kuvia ja kustannusarvion, tai suostuvat korvauksiin tai kieltäytyvät korvaamasta vahinkoa. Useimmiten vakuutusyhtiö haluaa vähintään korjauskustannusarvion. Heidän toimintatapansa voivat poiketa tästä ohjeistuksesta, joten tämä vaihe kannattaa tehdä nyt ihan ensimmäiseksi.

2. Ota meihin yhteyttä vahinkotarkastusta varten.

Ota meihin yhteyttä soittamalla, sähköpostilla tai tule käymään paikalla. Saat tarvittaessa neuvoja myös vahinkoilmoituksen täyttämiseen. Ajoneuvollesi suoritetaan vahinkotarkastus ja korjaukselle lasketaan kustannusarvion. Mikäli vakuutusyhtiösi haluaa vaurioista lisätietoa, lähetämme heille kuvat vaurioista sekä kustannusarvion korjauksesta.

3. Vakuutusyhtiö päättää, korjataanko vai lunastetaanko ajoneuvo.

Mikäli vakuutusyhtiö hyväksyy korjausehdotuksen ja antaa korjausluvan, varaamme sinulle ajan ajoneuvosi korjaukseen. Mikäli vakuutusyhtiö toteaa, että ajoneuvon korjauskustannus ylittää sen nykyisen arvon eikä ajoneuvoa korjata vaan se lunastetaan, niin asia siirtyy sinun ja vakuutusyhtiösi väliseksi. Usein vakuutusyhtiö maksaa asiakkaalle kertakorvauksen ajoneuvon lunastamisesta, ja ajoneuvo jää meille odottamaan, kunnes vakuutusyhtiö kuljettaa sen romutettavaksi.

RJV Autohuollossa o kuuluu Suomen suurimpaan Fixus -autohuoltoketjuun. Vauriokorjauksen yhteydessä voimme suorittaa autosi määräaikaishuollon sekä käyttää autosi myös haluttaessa katsastuksessa tai suorittaa myös muita huoltotoimenpiteitä, kuten ilmastointihuolto.