Varaa tästä aikasi huoltoon tai pyydä tarjous.

Sähköauton huolto | Helsinki

Sähköauton huolto ja korjaukset suoritetaan RJV autohuollossa autotehtaiden suunnitteleman huolto-ohjelman mukaisesti.

Sähköauton huoltotarve on vähäisempi kuin normaaleilla polttomoottoriautoilla, sillä sähköauton tekniikka on yksinkertaisempaa, mikä vähentää huoltojen tarvetta. Sähköauton moottori ei kaipaa huoltoa samalla tavalla kuin polttomoottori, koska moottoriöljyn, tulppien tai laturihihnan vaihtoja ei tarvita.

sahkoautot autohuolto helsinki

Sähköautojen huoltoväli on usein hieman pidempi kuin diesel- ja bensiiniautojen, koska niissä ei ole moottoriöljyn vaihtoa. Sähköautojen huolto painottuu enemmän tarkastusten tekemiseen vaihtotoimenpiteiden sijasta. Varsinaiset vaihdot tarvitsee yleensä tehdä vain raitisilmasuodattimelle ja jarrunesteille.

Toisaalta sähköautoissa ja polttomoottoriautoissa on molemmissa muita mekaanisia osia, jotka kuluvat ja vaativat huoltoa sekä vaihtoa. Tällaisia osia ovat pyyhkimien sulat, ilmansuodattimet ja vaihteiston öljyt.

Sähköautojen tärkeät tarkistukset

Sähköautoissa huolto-ohjelmiin kuuluu tärkeitä tarkastuksia, joten huoltoja ei saa jättää väliin. Tarkastuksista tärkeimpiä on auton pohjan tarkastus, jolloin tarkistetaan akustojen pysyminen vahingoittumattomina. Näin varmistetaan akuston turvallisuus ja pitkä käyttöikä.

Sähköautojen muiden kuluvien osien, kuten jarrupalojen ja renkaiden vaihtotarve selvitetään tarkastuksessa. Yleensä jarrupalat kuluvat sähköautoissa vain vähän sähkömoottorin hidastaessa auton kulkua jarrutustilanteessa, jolloin varsinaisia jarruja tarvitsee käyttää vähemmän. Kulumista suurempi riski on jarrujen jumiutuminen käytön puutteesta. Tällöin sähköautojen jarruja voidaan joutua herkistelemään, jotta jarrut olisivat varmasti turvalliset tarvittaessa.

Jarrujen vähäisen kulumisen vastapainona on renkaiden ja alustan nivelien suurempi kuluminen, johtuen sähköauton ajoakkujen tuomasta lisämassasta. Myös renkaisiin kohdistuu lisärasitusta.

RJV Autohuolto kuuluu Suomen suurimpaan Fixus -autohuoltoketjuun ja huolto- ja korjausohjelmamme käyttävät autonvalmistajien automerkkikohtaisia huolto-ohjelmia. Huollon yhteydessä voimme käyttää autosi myös haluttaessa katsastuksessa tai suorittaa myös muita huoltotoimenpiteitä, kuten ilmastointihuolto.

Sähköisen huoltokirjan täyttö ja ohjelmistopäivitykset sähköautojen huollon yhteydessä

Myös sähköisten huoltokirjojen käyttö onnistuu RJV Autohuollossa. Käytännössä autokohtaisesti tarvittavat merkinnät tehdään autonvalmistajien portaalin sähköisiin huoltokirjohin. Autojen ohjelmapäivitykset voidaan suorittaa ottamalla yhteys autonvalmistajan portaaliin esimerkiksi PassThru -toiminnon avulla, joka mahdollistaa automallikohtaisten ohjelmapäivitysten suorittamisen autoon. Ohjelmapäivityksissä voi olla esimerkiksi virheiden korjausta, turvallisuuteen, taloudellisuuteen tai mukavuuteen vaikuttavia ohjelman muutoksia.

Suorita uuden sähköauton huollot RJV autohuollossa ja takuu säilyy

Auton takuu ei pakota omistajaa huollattamaan kaasuautoaan merkkikorjaamossa. EU-ryhmäpoikkeusasetuksen mukaisesti auton takuu säilyy, kunhan määräaikaishuolto tehdään noudattaen autonvalmistajan merkin ja mallin mukaista huolto-ohjeistusta. Suomessa eräät autojen maahantuojat ovat määritelleet lisänä huolto-ohjelmaan vaadittavan Suomen olosuhteet. RJV Autohuollonsähköautojen huolto- ja korjausohjelmissa on käytössä kaikkien valmistajien huolto-ohjelmat.

Jotta auton takuu jatkuisi katkeamattomana, huolto-osina on käytettävä alkuperäisiä tai laadultaan alkuperäistä vastaavia merkkivaraosia. Fixus-ketjussa käytetyistä alkuperäisistä tuotemerkeistä mainittakoon esimerkiksi Bosch, Hengst, Mahle, KYB, Continental, NGK ja Ferodo. Moottorin voiteluun korjaamoillamme on käytössä hyväksytysti laatuluokitetut voiteluaineet esimerkiksi Nesteeltä, Liqui Molylta ja Ardecalta.