Varaa tästä aikasi huoltoon tai pyydä tarjous.

Tuulilasin vaihto ja paikkaus | Helsinki

Tuulilasin vaihdot ja paikkaukset suoritetaan RJV autohuollossa ammattilaisten toimesta

Tuulilasi tulee vaihtaa jos kiveniskemä tuulilasissa on päässyt laajenemaan tai tuulilasissa on halkeama. Mikäli vaurio on yli kahden euron kokoinen tai sijaitsee lähellä tuulilasin reunaa, on vauriota vaikea saada korjaamalla kuntoon.

Tuulilasin vaihto ja paikkaus

Tuulilasin iskemän paikkaus

Suurempi särö tai halkeama edellyttää tuulilasin vaihtamista, ja vaihtoon varataan yhden työpäivän verran aikaa, jotta uuden tuulilasin kiinnitysaineet ehtivät varmasti kuivua. Tuulilasin vaihto suoritetaan RJV:llä, ja vaihdosta vastaavat siihen erikoistuneet ammattilaiset.

Tuulilasin paikkaus ehkäisee tuulilasin halkeamisen ja on myös edullisempaa kuin tuulilasin vaihto. Tuulilasin kiveniskemät voidaan useimmiten paikata ilman, että tuulilasia tarvitsee vaihtaa. Monesti tuulilasivakuutuksissa kiveniskemien korjauksessa ei ole omavastuuta tai se on hyvin pieni.

Iskemän paikkaus teipillä on hyvä ensiapu

Tuulilasiin tullut iskemä suojataan mahdollisimman nopeasti mieluiten läpinäkyvällä teipillä. Teipin tarkoitus on estää kosteutta ja likaa pääsemästä rikkoutuneesta kohdasta lasin sisään, jolloin korjaus on helpompaa ja lopputulos on parempi.

Teippi tarjoaa vain väliaikaisen ja osittaisen suojan siksi aikaa, kunnes tuot autosi ammattilaisen arvioitavaksi.

 

Pieni iskemä voi muuttua halkeamaksi

Vaurioitunut tuulilasi voi haljeta tärinän ja/tai lämpötilavaihtelun seurauksena. Lämpötilavaihtelu voi johtaa lasin halkeamiseen myös kesällä, kun kuumana ja aurinkoisena päivänä kytketään ilmastointi puhaltamaan kylmää.

Haljennut tai suuremman särön saanut lasi joudutaan vaihtamaan uuteen, ja toisin kuin iskemän paikkauksessa, niin monissa tuulilasivakuutuksissa uuden lasin vaihtamisesta koituu maksettavaksi omavastuuosuus. Uuden tuulilasin hintaan vaikuttavat paljolti sen ominaisuudet.

Tuulilasi kuluu käytössä

Vaikka tuulilasissa olisikin vain pieni särö tai halkeama, tuulilasin vaihto uuteen on harvoin turha kustannus. Nimittäin kun autolla on ajettu useita tuhansia kilometrejä, varsinkin moottoriteillä, niin tuulilasi on ollut melkoisessa rasituksessa.

Yli 100 kilometrin tuntinopeudella tuulilasiin puhaltava asvalttipöly, hiekka ja suola tekevät kyllä tehtävänsä pitkällä aika välillä. Tuulilasi sameutuu ja siihen tulee paljon pieniä naarmuja, jotka heikentävät näkyvyyttä sekä kirkkaassa auringonpaisteessa kuin myös pimeällä, jolloin katuvalot aiheuttavat heijastuksia tuulilasiin.

Turvallinen tuulilasi on ehjä

Haljennut tuulilasi on turvallisuusriski, koska sen kestävyys ei vastaa ehjää tuulilasia. Jos tuulilasi on vaurioitunut, se voi antaa periksi kovemmassa kolarissa, jolloin niin ihmiset kuin esineetkin voivat sinkoutua ajoneuvon ulkopuolelle.

Kuljettajan turvatyyny laukeaa suoraan kohti kuljettajaa, mutta monissa autoissa matkustajan turvatyyny laukeaa ensin ylöspäin kohti tuulilasia ja vasta sitten ohjautuu matkustajan suojaksi.

Matkustajan turvatyyny ei siis välttämättä ponnahda haljenneesta tuulilasista suunnitellusti matkustajan turvaksi vaan saattaa jopa työntyä tuulilasin läpi.

Lyhyesti kerrattuna: tuulilasin korjaus on siis hyvä tehdä usemmastakin syystä. Tuulilasin korjaukseen on pitkälti nämä kaksi tapaa: tuulilasin vaihto tai tuulilasin paikkaus. Pienemmät vauriot paikataan, etteivät ne pääse leviämään, ja isompien vaurioiden kohdalla vaihdetaan uusi tuulilasi.

Ehja tuulilasi lauennut turvatyyny

Matkustajan turvatyyny laukeaa ylöspäin kohti tuulilasia, kuten tässä kolariin joutuneessa Citroenissa on tapahtunut.

RJV Autohuolto kuuluu Suomen suurimpaan Fixus -autohuoltoketjuun. Voimme suorittaa tuulilasinkorjauksen yhteydessä autosi määräaikaishuollon sekä käyttää autosi myös haluttaessa katsastuksessa tai suorittaa myös muita huoltotoimenpiteitä, kuten ilmastointihuollon.